Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с осветлението в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с осветлението в купето

Здравейте Алфисти,

Имам проблем с осветлението в купето.Когато отворя шофьорската врата лампичката в купето светва и изгасва.Понякога въобще не светва а виждам,че отзад има още една лампичка на тавана която въобще не свети.Не съм сигурен дали е от бушон защото понякога си светва предната лампичка.Ако някой го е имал този проблем нека помогне.
    Благодаря предварително.

Аlfa Romeo 146 TS 1,4 - 1997 г.
    Аlfa Romeo 146 1,4 16V TS 97'

ами провери за всеки случей бушона възможно е да е от него смениго и виж какво ще стане успех
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Е къв бушон да проверява, като е един и същи и за предната и задната лампа ???
      Първо провери крушката, двете лампи светят едновременно.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

провери крушката
        Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

Проверих крушките всичките са здрави не са изгорели.Интересното е,че когато запаля двигателя и отворя вратите предната лампа си свети и когато затворя угасва,но задната и тази в багажника въобще не светят а пък не са изгорели.Проверих бушоните и всички са добре.Благодаря ви за помощта.

Comment

Може да имаш проблем с модула за управление в такъв случай Някъде под задната седалка е. Има два вида модули и при теб може да е по-новия, при който задната лампа и тази в багажника се управляват отделно...

Comment

Благодаря ти за бързия отговор,само да те питам какво представлява този модул и подлежи ли на ремонт или смяна.Трябва да махна задната седалка ли и коя от двете?Радвам се,че има хора които са готови да ти помогнат.

Comment

Ми честно казано не съм го и виждал този модул Само на картинка.
                Няма да махаш седалките, вдигат се напред на панти. Модулът би трябвало да е отдолу под звукоизолацията. Ще се опитам да ти намеря схемата на свързването му.

Comment

Mного ти благодаря за съдействието.Не е болка за умиране,но бих искал да си го оправя защото Алфата ми харесва много.Досега не бях карал Алфа,но един приятел ме запали и аз съм много очарован.Всяка марка кола си има недостатъци,но това са коли за ценители.

Comment

Ето:
                    Attached Files

Comment

Мерси за инфото сега мисля че ще намеря проблема като проследя по схемите.

Comment

Да ви питам и аз за това осветление в купето. Като отварям вратата не ми свети лампичката в купето, а като я светвам от копчето няма проблеми всичко е ОК. В багажника лампата си работи без проблеми. Някой да даде съвет какво да се прави. Мислих си че е от бушона на при положение че си я свтвам от копчето май не е бушон (или бъркам).
                        sigpicAlfa Romeo 145, 1.4 TSpark, OZ Racing Rims + Momo tuning
                        Alfa Romeo 166, 2.0 TSpark

Comment

Може би имаш същия проблем като мен.Изтегли си схемите и провери.Може и да е от този модул за който писахмпо нагоре.Успех

Comment

Първоначално публикувано от Fernando Покажи съобщение
                            Може би имаш същия проблем като мен.Изтегли си схемите и провери.Може и да е от този модул за който писахмпо нагоре.Успех
                            Ти оправили си осветлението и ако да кажи как, че по тия схеми нищо не мога да разбера.
                            sigpicAlfa Romeo 145, 1.4 TSpark, OZ Racing Rims + Momo tuning
                            Alfa Romeo 166, 2.0 TSpark

Comment

Не съм го оправил още защото не ми е останало време.Погледни под таблото на волана отдолу вляво има една голяма букса с много кабели.От схемите които разгледах точно от там е управлението или от този модул под задната седалка.Може да е някой кабел,поразмърдай ги.

Comment

Working...
                              X